Dietetyczne ciasto czekoladowe
BLAT
2 jaja
1 puszka białej fasoli
90 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczka słodziku
2 łyżki kakao
1 puszka białej fasoli
90 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczka słodziku
2 łyżki kakao
Fasolę opłukać i zblendować z jajkami. Dodać jogurt, kakao, słodzik i proszek do pieczenia.Wylać do formy i piec około 30 min. w 180 stopniach. Warto sprawdzać patyczkiem suchość.
KREM
1 banan
garść rodzynek
300 g chudego serka homogenizowanego
2 łyżeczki słodziku
kilka kropel ekstraktu z wanilii
Po ostudzeniu blat przeciąć wzdłuż, serek wymieszać ze słodzikiem i ekstraktem. Na blat wyłożyć banany i rodzynki następnie wylać krem i przykryć drugą częścią.
POLEWA
60 g łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżeczki kakao
1 łyżeczka słodziku
Jogurt, kakao i słodzik podgrzać w rondelu, przestudzić i wylać na ciasto. Całość wstawić do lodówki do stężenia.
Gwarantuję, że nie czuć w nim fasoli, jest zdrowe, smaczne i lekkie! Nic tylko zajadać! SMACZNEGO ;)
Friends - I'm His Girl
Friends - I'm His Girl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz